Bij de wereldkampioenschappen mountainbike in het Zwitserse Lenzerheide, is Sophie von Berswordt op de zesde plaats geëindigd. Waar ze ongeveer in het midden van het deelnemersveld van start ging, reed Sophie gedurende de wedstrijd voor beloften vrouwen steeds verder naar voren. In de tweede van zes ronden meldde ze zich al in de buurt van de top-10, waarna ze steeds verder naar voren reed. Het was Sophie’s debuut op een WK, nadat ze eind juli al achtste werd op haar eerste EK.

“Ik had eigenlijk niet echt een heel goede start”, kijkt Sophie terug op haar wedstrijd. “Het lukte me echter wel snel om op te schuiven. Daarbij merkte ik dat ik echt veel sterker was dan ik me eigenlijk ooit heb gevoeld. Dat gaf me dus vleugels!” We kunnen dus wel stellen dat Sophie op exact het juiste moment haar topvorm te pakken heeft en dat verzilverde ze dan ook in de wedstrijd. “In de tweede ronde maakte ik alleen wel een heel domme fout, waardoor ik mezelf de hekken instuurde en best hard viel. Achteraf bleek dat ik hier een gekneusde rib aan over heb gehouden.”

Het bleek Sophie tijdens de wedstrijd niet te deren. Sterker nog, ze schoof gewoon weer op naar voren. “Na die val kon ik vrij snel weer aansluiten bij een groepje voor me. Zo kwam ik uiteindelijk op de zevende plaats te rijden. In de laatste rond kon ik nog een Spaanse voor me inhalen en zo dus als zesde over de streep komen. Dit is mijn beste resultaat ooit in een wedstrijd op dit niveau en dat dan op mijn eerste WK!”

Smaakt naar meer
Vooraf had ze niet gedacht dat het zo uit zou kunnen pakken, maar dat deed het dus wel voor Sophie. “De goede voorbereiding hier in Lenzerheide heeft in ieder geval zijn vruchten afgeworpen. Ik voelde me de hele week al sterk, maar dit had ik toch niet durven dromen. Dit smaakt zeker naar meer!”

Wedstrijd terugkijken
De WK mountainbike wedstrijd voor de vrouwen U23 is hier terug te kijken: