Bij de 3 Nations Cup wedstrijd in het Duitse Solingen heeft Larissa Hartog zaterdag de winst naar zich toegetrokken in de wedstrijd voor junior vrouwen. Daarmee is ze ook direct de eerste leidster in het algemeen klassement van de Duitse NRW Cup, waarvoor de wedstrijd ook meetelde. In Solingen won Larissa met een ruime voorsprong. Ze was niet de enige MijnBAD – Liv/Giant renster die op stoom was. Bij de elite vrouwen reed Hannah van Boven naar een mooie vierde plek.

Het parcours in Solingen werd gekenmerkt door één lange afdaling, gevolgd door één lange klim. “Ik vond het een leuk parcours en het lag me ook wel”, kijkt Larissa terug op haar wedstrijd. “Ik had een super goede start en kon direct als eerste de lange afdaling ingaan. Daarbij merkte ik dat ik technisch een stuk harder naar beneden reed dan de andere meiden, waardoor ik direct een gaatje kon slaan. In de eerste klim heb ik meteen doorgetrokken, waarna ik de gehele wedstrijd solo heb gereden en geen enkele junior meer heb gezien.”

Elite rensters inhalen
Larissa had nog wel met andere rensters af te rekenen. “Al snel, in de eerste lange afdaling zelfs al, zat ik in het achterveld van de elite vrouwen en ik kon er zo veel inhalen. De eerste drie rondes kon ik goed tempo houden, veel elite rensters inhalen en mijn voorsprong op de andere junioren iets uitbouwen. In de laatste twee rondes had ik het even zwaar, maar kon ik wel mooi mijn voorsprong op de tweede junior behouden. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, dus ik ben enorm blij dat ik vandaag de winst en de leiderstrui van de NRW Cup mee naar huis mocht nemen.”

De 3 Nations Cup gaat volgende week zondag 7 april verder in het Belgische Beringen. Ook daar komen Larissa en Hannah in actie.

Foto: Larissa op de bovenste trede van het podium in de leiderstrui van de NRW Cup.