Thom Bonder en Roel Verhoeven kunnen komende week met vertrouwen naar Italië afreizen, waar ze aanstaande zaterdag 15 september meedoen aan de WK marathon. In Duitsland heeft Thom namelijk de laatste wedstrijd in voorbereiding op het kampioenschap gewonnen en werd Roel derde. De 100 kilometer lange VulkanBike Eifel Marathon eindigde met een slotkilometer die stijl omhoog ging. Daaraan werd met vier koplopers begonnen en Thom wist het af te maken.

“Tijdens de wedstrijd zelf voelde ik me niet zo sterk”, kijkt Thom terug op de rit waarin 2300 hoogtemeters overwonnen moesten worden. “Woensdag ben ik wat verkouden geworden en daar had ik nog een beetje last van. Maar die laatste kilometer ging stijl omhoog en daarin kon ik dus even gebruik maken van mijn eindsprint.” Het leverde hem de winst op, maar Thom zag ook dat Roel klaar is voor de WK. “Roel reed in de wedstrijd juist super sterk!”

Ook Roel had de afgelopen week wat problemen met zijn gezondheid. Daar was vandaag echter niet veel van te merken. “De hele week was ik al niet fit, maar vandaag wist ik de benen toch te vinden”, vertelt hij. “Ondanks dat het een a-technische wedstrijd was, was het wel weer een leuke marathon! Ik heb een paar keer proberen weg te rijden, maar helaas kon ik het niet volhouden. Uiteindelijk gingen we, zoals Thom al vertelde, samen de sprint in. Dat leverde voor ons team een mooi resultaat op.”

Foto: Thom Bonder (links) en Roel Verhoeven na de finish, met de als vierde geëindigde Bart Classens