De XCO-wedstrijd in Tessenderlo werd vandaag als ultieme voorbereiding op het NK MTB in Spaarnwoude van volgende week gebruikt. Die test pakte goed uit, want Rosa van Doorn reed bij de vrouwen naar de zege en Stan Godrie realiseerde bij de mannen een (derde) podiumplaats.

Van Doorn was superblij met de zege. ”Het was een parcours met veel draaien, keren en korte steile klimmen. De start was chaotisch en vanuit de tweede startrij kon ik niet direct opschuiven naar voren. In de eerste ronde merkte ik dat de benen goed aanvoelden en wist ik het  verschil te maken op de klimmen. Tot mijn verbazing lag ik al snel op de eerste plaats en ik kon een stabiel tempo vast houden op deze warme dag. In de technische zone stonden er twee vezorgers klaar, iemand met sportvoeding en iemand met een koude waterbidon. Dit hielp erg om een beetje koel te blijven. Uiteindelijk heb ik met een mooie voorsprong gewonnen.” Romana Carfora werd tweede, gevolgd door de Belgische Joyce van der Breken.

Stan Godrie was ook tevreden. Hij reed het gat op twee koplopers dicht, maar had daarna niet meer de benen om de zege naar zich toe te trekken.