Als morgen het Nederlands Kampioenschap veldrijden in Rucphen wordt verreden, treden er twee rensters van Giant Liv Benelux Off-road Team aan. Bij de beloften-vrouwen starten Rosa van Doorn en Larissa Hartog in een wedstrijd die gecombineerd met de elite-vrouwen wordt verreden. De rensters van het team staan dan ook achter wereldkampioenes Lucinda Brand en Fem van Empel geposteerd en al die andere sterke crossvrouwen. Ze starten niet om te winnen, wel om het beste van zichzelf te geven, zo vertelt Van Doorn.

De Gelderse ging deze week al trainen op het parcours. ”Het was mijn doel om deze winter toch regelmatig een veldrit mee te pikken. Het is een goede en intensieve inspanning richting het komende MTB-seizoen. Het plan was eerst een aantal regionale (GOW-)crossen te rijden en dan een landelijk programma aan te vangen. Maar van het laatste kwam het door de coronamaatregelen niet.” Het wordt daarom de eerste keer deze winter dat Van Doorn in een officiële veldrit start. En het is ook haar allereerste NK veldrijden. ”Dat maakt het lastig om te voorspellen wat erin zit voor me. Ik ga de echte toppers daar niet verslaan. Wat er verder in zit? Zonder punten start ik vrij van achteren, Ik ga proberen flink op te schuiven en dan zie ik wel waar dat toe leidt. Ik heb er wel heel veel zin in. Het gaf me de afgelopen weken toch net iets meer een doel om naar toe te werken. Het parcours is gelukkig niet té technisch. En dan bedoel ik technisch op veldritgebied. Want trapjes, balkjes en dergelijke dat beheers ik natuurlijk niet zo goed als de echte specialisten. Het is mooi dat ik weer een wedstrijd rijden kan. Maar ik ben wel fanatiek genoeg om voor het hoogst haalbare te willen gaan. Als dat lukt, kan ik met het resultaat tevreden zijn.”

De vrouwen starten om 13.15. Er wordt na afloop een aparte uitslag opgemaakt voor elite- en beloften-vrouwen. De wedstrijd voor de vrouwen is bij de NOS te zien en ook bij Omroep Brabant. Er is geen publiek toegestaan vanwege de geldende COVID-maatregelen.