Voor het MijnBAD – Liv/Giant Offroad Team zijn de Giant KNWU Nederlandse kampioenschappen mountainbike goed verlopen. Met een zilveren en een bronzen medaille gingen de teamleden zondag van Sittard weer naar huis. Larissa Hartog wist tweede te worden bij de junior vrouwen, waar Hannah van Boven naar het brons reed bij de belofte vrouwen. In de wedstrijd voor elite mannen reed Bas Peters naar een zesde plaats, terwijl Thom Bonder als tiende finishte.

Larissa verdedigde in Sittard haar titel bij de junior vrouwen, maar wist vooraf al dat het lastig ging worden, na een moeilijke voorbereiding. “De startklim ging goed en ik kon direct als tweede de ronde inrijden”, kijkt ze terug op de wedstrijd. Daarin zag ze de uiteindelijke winnares Puck Pieterse direct de leiding in handen nemen. “Het lukte me nog even om de kop bij te houden, maar ik merkte al snel dat ik mijn eigen tempo op moest zoeken.”

Waar het de afgelopen weken fysiek dus niet goed ging, deed Larissa wat ze kon. “Het goede gevoel was er vandaag waardoor ik – zeker in het begin – een mooi tempo kon rijden en de benen ook nog eens goed voelden. Dat miste ik de afgelopen weken. Na een zware wedstrijd op een leuke ronde heb ik een mooie tweede plek gepakt! Ik ben blij dat het goede gevoel terug was in deze wedstrijd. Dat geeft weer extra motivatie.”

Met de eerste groep mee
Bas en Thom vonden zich als ‘marathon mannen’ nu terug in een cross country wedstrijd. “Ik had me van tevoren voorgenomen om snel te starten, met de eerste groep mee”, vertelt Bas. “Dit lukte goed. Daarna heb ik na één ronde mijn eigen tempo opgepakt, om zo op dit zware technische parcours een constante race te rijden. Uiteindelijk ben ik dik tevreden met mijn zesde plek.” Thom: “Voor mij was het niet echt een super dag. In mijn voorspelling zei ik dat ik tussen plaats 5 en 10 zou eindigen. Daarin heb ik wel gelijk gehad. Met een relatief slechte dag ben ik tiende geworden.”