Nadat Thom Bonder twee weken geleden de Algarve Bike Challenge met een goed gevoel wist af te sluiten, staat hij dinsdag aan de start van de Andalucia Bike Race. Hij is niet de enige die er namens MijnBAD – Liv/Giant in actie komen. Eerder keken Monique Zeldenrust en Bas Peters al vooruit op deze website, maar hun doel is misschien net wat anders dan die van Thom. “Die wedstrijd heb ik vooral gereden als voorbereiding op de Andalucia Bike Race, eind deze maand, en het Nederlands kampioenschap marathon in april”, zie hij na afloop van de driedaagse in Portugal.

In het zuiden van Spanje wacht Thom nu een wedstrijd die qua dagen twee keer zo lang is. Dat is echter zeker niet het enige verschil. “Het is écht een heel sterk startveld”, vertelt hij. “Mijn startnummer zegt al genoeg. Dat is 41 en de startlijst is gebaseerd op UCI punten. Dat betekent dus dat er 40 renners meedoen die hoger staan op de wereldranglijst. De eerste etappe is een tijdrit en daarin wordt de startpositie van de eerste marathon bepaalt.”

Goed resultaat
Maar een sterk startveld of niet, Thom kijkt wel met vertrouwen vooruit. “Ik heb natuurlijk de Algarve Bike Challenge al gereden en die voelde goed aan bij mij. Ik hoop dus dat ik een goed resultaat kan rijden. Qua positie vind ik het wel lastig om in te schatten wat ik in dit startveld kan. Hoe dan ook zal het een goede voorbereiding worden op het NK marathon.”

Klik hier om ook de vooruitblik met Monique en Bas te lezen.