Het MijnBAD – Liv/Giant Offroad Team heeft zich versterkt met Thom Bonder. De 23-jarige renner uit Assen maakt vanaf 1 januari deel uit van het team. Bonder, die in 2016 Nederlands kampioen marathon werd bij de beloften, komt over van het MTB Team NewComm IT Klaucke. Hij zal zich bij MijnBAD – Liv/Giant ook toeleggen op de langere afstanden, waarbij hij in Bas Peters en Roel Verhoeven twee sterke en ervaren ploeggenoten vindt.

“Dat ik deze overstap maak heeft meerdere redenen”, zegt Bonder. “Zo is het team van MijnBAD – Liv/Giant wat meer internationaal georiënteerd, denk ik veel te kunnen leren van Roel en Bas en kan ik met hen eventueel ook meerdaagse wedstrijden rijden. Daarbij is het een wat meer professionele omgeving. Ik ben MTB Team NewComm IT Klaucke ontzettend dankbaar voor de energie die ze in mij hebben gestoken. Nu is het tijd om een volgende stap te maken.”

NK marathon als thuiswedstrijd
Hoewel hij niet direct een stempel wil drukken op bepaalde doelen, staat één wedstrijd in 2018 op voorhand toch wel omcirkeld in zijn kalender. De Nederlandse kampioenschappen marathon worden op de Hondsrug verreden en zijn daarmee een thuiswedstrijd. Bonder: “Dat is natuurlijk wel bijzonder en ook wel iets waar ik me op wil richten. Nu moet ik echter eerst kijken waar ik sta. In september heb ik bij een val tijdens mijn training mijn rug gebroken. Inmiddels ben ik weer een aantal weken aan het trainen, maar het is een beetje aftasten wanneer ik wat weer kan en dus ben ik voorzichtig met doelen stellen. Zeker is dat ik me zal richten op de marathons.”