Rosa van Doorn en Larissa Hartog (foto) reden zondag het Nederlands Kampioenschap veldrijden in Rucphen. Beide rensters reden tussen de wereldtop naar een keurige top 10-klassering bij de beloften-vrouwen. We gaan het tweetal in de toekomst zeker in het veld terugzien, is de gezamenlijke conclusie.

Rosa van Doorn kwam als zeventiende in de uitslag terecht. Zoals verwacht moest de Gelderse zich een weg naar voren werken omdat ze geen punten had kunnen behalen in de nationale wedstrijden. ‘’Mijn startpositie was 51ste van de 53 renners. Bij de start kwam ik goed weg, maar al snel waren er veel opstoppingen op de steile hellingen. De eerste twee rondes was een inhaalrace. Een voor een schoof ik naar voren en probeerde ik netjes te rijden. Tijdens de wedstrijd leerde ik crosstechnieken bij. Op sommige momenten dacht ik: “Aha, zo moet dat dus”. Uiteindelijk resulteerde dit dat mijn laatste twee rondes de snelste rondetijden waren. Één ronde voor het einde lag ik op de 15ste plaats tussen de elite en belofte. De inhaalslag was een hele inspanning en hielden 2 renners mij nog in. Uiteindelijk een 17ste plaats (6de belofte) waar ik voor deze periode tevreden mee kan zijn. De crosstraining van het team heeft daar zeker aan bijgedragen en het smaakt zeker naar meer!’’

Larissa Hartog eindigde twee plekken achter haar ploeggenote. Ook zij is overwegend tevreden. ‘’De wedstrijd ging over het algemeen goed! Bij de start wat plekken kunnen opschuiven en de rondes goed op mijn eigen tempo kunnen rijden. Ik merkte wel dat ik het wedstrijdritme mis aangezien er de voorbije weken geen wedstrijden gereden konden worden. Hierdoor had ik moeite met aanzetten en het tempo verhogen. Technisch ben ik op een klein opspringfoutje na geheel foutloos gebleven en heb ik een goede wedstrijd kunnen afwerken. Gezien de korte voorbereiding ben ik dan ook wel tevreden met mijn 8ste plek bij de beloftes en 19de plek algemeen. Natuurlijk zijn er verbeterpunten en die ga ik meenemen naar volgend jaar!’’

Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg