Tessa Neefjes heeft de kou en de mist in Nederland achter zich gelaten en bereidt zich bij Cumbre del Sol voor op het nieuwe seizoen. De Noord-Hollandse van het Giant Liv Benelux Off-road Team kon de booster van de Spaanse zon goed gebruiken.

Neefjes kreeg namelijk daags voor het EK Strandrace in Duinkerke een positieve corona-uitslag terug na het doen van de verplichte test. ”Mijn tas stond al klaar. Ik ben er toch wel een aantal dagen flink ziek van geweest. De conditie is ook een stuk minder geweest. Daarom ook mijn stage in Spanje om de conditie weer wat op te bouwen. Het gaat hier elke dag een stukje beter, ik kan telkens weer wat langer trainen. Mijn eerste doel is het NK Strandrace in Scheveningen op 6 februari. Als dit door kan gaan en ik weer fit ben, wil ik daar voor de rood-wit-blauwe trui gaan.”