Het strandraceseizoen is weer van start gegaan en voor Tessa Neefjes was het zondag direct raak. Solo reed ze naar de winst in de Flexwinkel MTB Beachrace Noordwijk. Een mooie start, want Tessa heeft de ambitie om dit seizoen weer meer strandraces te rijden. “Het was sowieso leuk om deze wedstrijd te doen, want we hebben anderhalf jaar gewacht op een nieuwe strandrace”, zo vertelt ze. “Ik heb er dan ook zeker van genoten.”

In Noordwijk kwam Tessa weliswaar solo over de streep, ze moest er wel hard voor werken. “Het parcours was best technisch, met veel punten waar we op en af moesten rijden. Na de eerste technische passage waren we met vier rensters weg. Halverwege de wedstrijd kreeg Nina Kessler, de Europees kampioene, echter een lekke band. Daardoor viel zij weg. Bij volgende technische passage, met nog één ronde van 26 kilometer te gaan, ben ik alleen weggereden. Tot de finish heb ik dat vast kunnen houden en zo won ik solo, met een fijn zonnetje erbij. Het was een mooie dag.”

Nu wacht Tessa een afwisselend programma. “Eerst rijd ik komend weekend op de weg. Dan wordt op en rond de VAM Berg het Nederlands kampioenschap wielrennen verreden voor de elite zonder contract. Vervolgens rijd ik ook de MTB Beachrace Hoek van Holland – Den Helder, de langste strandrace van het seizoen. Daar was ik de vorige keer tweede, dus ik wil nu natuurlijk voor de winst gaan. Ik rijd daarna ook nog het NK gravel en in december staat het Europees kampioenschap strandrace gepland. Er komen deus nog mooie evenementen aan.”

Foto: Wedstrijdorganisator Exventure Sports