Terwijl het cross-seizoen richting het einde gaat en volgende week de wereldkampioenschappen veldrijden verreden worden, bereiden de mountainbikers zich voor op hun seizoen. Voor velen staat eind februari of begin maart de eerste wedstrijd gepland. Zo ook voor MijnBAD – Liv/Giant renner Thom Bonder. Hij bereidde zich afgelopen weken in Spanje voor op de start van het seizoen. “Ik zat aan de Costa Blanca, in Altea Hills.”

De Costa Blanca. Dat is dus zon, zee en strand. Althans, dat zou je denken. Het liep wat anders, met de hevige storm die afgelopen week over het oosten van Spanje raasde. “De eerste acht a negen dagen hebben we schitterend weer gehad”, kijkt Thom terug. “We hadden veel zon. Daarna werd het gebied echter geteisterd door een zware storm. Toch heb ik daar zelf qua trainingen weinig last van gehad, door op de heftigste dagen een rustdagen in te plannen.” De foto’s tonen wel aan hoe heftig het was.

Bovenal keek Thom terug op een mooi trainingskamp. “In totaal heb ik over dertien dagen, twaalf trainingen kunnen doen. Daarin heb ik iets meer dan 1200 kilometer gefietst en 20.000 hoogtemeters overwonnen. Het voordeel van zo’n trainingskamp is dat je je even helemaal op het trainen kunt focussen. Zo ben je bezig met het maken van veel kilometer, kwalitatief goede trainingen en dat onder goede omstandigheden.”