Het Giant-Liv Benelux Off-Road Team kende een druk en succesvol weekeinde. Rosa van Doorn reed naar een tweede plaats in de Malmedy Marathon, waar Tessa Neefjes derde werd in de UCI Gravel World Series in Polen. Bas Peters werd vierde in Malmedy.

Van Doorn reed twee wedstrijden in twee dagen. ”Zaterdag stond ik aan de start van de 3 Nations Cup in Sittard. Het was een erg sterk deelnemersveld, dus dat maakte het leuk en uitdagend! Het was 34 graden en voorafgaand aan de wedstrijd had ik mijn bidons ingevroren, zodat ze lekker koud bleven. Bij de start kwam ik goed mee en lag ik ongeveer achtste. Maar de hitte was te extreem, waardoor ik de rondetijden niet stabiel kon houden. Uiteindelijk ben ik als negende gefinisht. Na de finish in Sittard ben ik doorgereden naar Malmedy, want zondagochtend reed ik de Malmedy marathon (65km, 1800hm). Mijn benen moesten even opstarten, maar na een uur kwam ik mijn ritme en ging het steeds beter. Bergop werd er erg hard gereden in de kopgroep, maar ik merkte dat ik in de afdalingen vaak een gaatje kon slaan. Het parcours leek wel een speeltuin! Na veertig kilometer was ik met één rijdster over. Helaas reed ik even later lek en kon ik niet meer terug komen bij de nummer één. Uiteindelijk kwam ik over de finish al tweede en was ik de eerste elite-renster.”