De 21-jarige Nederlandse mountainbikester Sophie von Berswordt-Wallrabe komt in 2018 uit voor het MijnBAD – Liv/Giant Offroad Team. Daarmee zet ze een stap hogerop. De afgelopen seizoenen reed Von Berswordt al voor de Giant Dealerteams. Ze combineert haar fietscarrière met een studie rechten in Maastricht, maar zet ondanks dat nog altijd stappen. In 2017 boekte Von Berswordt onder meer twee zeges in de Benelux Cup, werd ze vierde op het NK cross country en vijfde bij het NK marathon.

“Ik heb al vanaf de nieuwelingen bij de dealerteams gereden, mij in die formule rustig kunnen ontwikkelen en veel kunnen leren”, aldus Von Berswordt. “Nu ben ik op een punt aangekomen waarbij ik graag op internationaal niveau mezelf wil laten zien. Volgend seizoen wil ik mij graag kwalificeren voor de EK en WK mountainbike. Die kampioenschappen heb ik nog nooit gereden, dus ik ben erg benieuwd of dat gaat lukken. En om mij te kwalificeren moet ik goed presteren in de wereldbekers, dus dat is ook zeker een doel.”

Twee versterkingen
Von Berswordt-Wallrabe is de tweede aanwinst voor MijnBAD – Liv/Giant in korte tijd. Vorige week werd ook de beloftevolle Thom Bonder aangetrokken. “Met Sophie en Thom hebben we opnieuw twee talentvolle renners aan ons kunnen binden, waarvan wij verwachten dat ze met onze hulp nog een stap kunnen zetten”, aldus Jan Weevers, teammanager van MijnBAD – Liv/Giant. “Dat is dan ook wat wij als doel hebben; renners beter maken. We kijken uit naar 2018, waarin we ons als team graag willen laten zien.”

Afscheid Marc Bouwmeester
Tegenover de komst van het tweetal, staat het vertrek van Marc Bouwmeester. Reden daarvoor is een vertrouwensbreuk tussen de begeleiding van het team en de renner, over het naleven van teamafspraken. De ontstane situatie is voor het MijnBAD – Liv/Giant Offroad Team reden om de samenwerking met Bouwmeester te beëindigen.