We hebben er even op moeten wachten, maar het mountainbikeseizoen is nu dan toch echt gestart voor het Giant Liv Benelux Off-road Team. Met goede motivatie door de Giant Track Ruinen Challenge is Thom Bonder naar Spanje afgereisd. Daar neemt hij deel aan de vierdaagse Volcat. Die ging donderdag van start. Na een 32e plaats in de openingsrit van de sterk bezette meerdaagse, eindigde hij vrijdag als 37e, waardoor hij nu 32e in het klassement staat. “Vaak word ik aan het eind van een meerdaagse beter!”

Zo’n 150 elite renners doen er mee aan de Volcat. “Het ging niet slecht”, keek Thom na de eerste etappe terug. Daarin mocht hij pas als 66e opstellen en dus maakte hij onderweg behoorlijk wat plekken goed. “Er zit nog wel meer”, concludeerde Thom dan ook. “Maar het startveld is ook wel extreem goed en veel jongens hebben al een koers gereden, wat wel wat voordeel geeft.”

Hopen op uitschieter
Met 58 kilometer was de tweede etappe op vrijdag wat langer dan die van een dag eerder. “De benen waren op zich wel goed, maar helaas werd ik opgehouden bij de start. Daardoor moest ik heel veel rijders inhalen en dat zorgde ervoor dat ik vandaag een beetje achter de feiten aanreed. Het startveld is hier zoals gezegd erg sterk, omdat er zo weinig wedstrijden zijn, dus ik kan ook wel tevreden zijn. Ik hoop morgen en overmorgen nog een uitschieter te krijgen.”

Foto: Thom na afloop van de eerste etappe in de Volcat