Vanaf komende donderdag tot en met zondag staat er weer een meerdaagse wedstrijd op de planning voor het Giant Liv Benelux Off-road Team. In Duitsland wordt dan de Rothaus Bike Giro verreden. Bas Peters, Monique Zeldenrust, Rosa van Doorn, Thom Bonder en Tessa Neefjes staan er allen aan de start. In vier dagen tijd moeten zij zo’n 255 wedstrijdkilometers afleggen en daarbij ruim 7100 hoogtemeters overwinnen. Kortom; het wordt flink afzien.

Thom weet al als geen ander wat hij de komende week kan verwachten. “Het wordt voor mij al de zesde keer dat ik meedoe aan de Rothaus Bike Giro”, zo vertelt hij. “Ik weet ondertussen dus exact wat me te wachten staat. Etappekoersen racen vind ik eigenlijk het leukste om te doen en het voordeel van deze race is dat alles redelijk dicht bij elkaar start, waardoor je niet uit je tas hoeft te leven. Ik heb er super veel zin in en hoop een goede klassering te rijden, in een normaal gesproken sterk internationaal startveld!”

Zondag had Thom al een mooie generale repetitie. In de Trail Giro in Neustadt an der Weinstrasse werd hij zevende. “Deze wedstrijd lag mooi op de weg richting Rothaus en heb ik even mee gepakt. Dit vind ik persoonlijk de mooiste Duitse marathon die je kan rijden. Ik voelde me deze week helaas niet 100%, dus het was even kijken hoe het zou gaan. Bij de start ging het behoorlijk hard en moest ik een groep van tien man helaas laten gaan. Op het eind heb ik wel een mooi tempo kunnen rijden. Het was sowieso een goede voorbereidingskoers voor Rothaus.”

Bijna compleet
Ook Tessa kijkt uit naar de vierdaagse wedstrijd. “Ik vind het vooral erg leuk dat het nu vier dagen is en niet een eendaagse. Aan het einde van een meerdaagse gaat het bij mij meestal beter, dus kan ik er mooi inkomen. Helemaal leuk dat we dit keer bijna helemaal compleet zijn met het team! Vorig jaar was dit mijn eerste marathon wedstrijd ooit, dus het parcours is inmiddels deels bekend. Wel zitten er een aantal hele nieuwe delen in. Het was vorig jaar al erg mooi, dus het gaat weer een mooie meerdaagse worden!”

Op de website rothaus-bike-giro.de is alle informatie over de Rothaus Bike Giro te vinden. De organisatie zal er tijdens de wedstrijd ook live-timing bijhouden.