Voor Roel Verhoeven stond zaterdag een loodzware wedstrijd op het programma, de MB Race. Dat is een loodzware marathon over 140 kilometer, met onderweg liefst 7000 hoogtemeters ronde Mont Blanc. Roel werd knap negentiende, maar zijn reactie was na afloop wel duidelijk: “Zo dat was het ritje wel!” Na iets meer dan tien uur bereikte hij de finish en zat het erop. Tijd voor een heerlijk bad!

“In eerste instantie nog reed ik nog voor de top tien”, kijkt Roel terug. “Maar na vijf uur kwam er een dubbele kramp in beide benen opzetten. Daar lig je dan, op het midden van een skipiste. Helaas werd het echter wel een trend, want vanaf uur vijf moest ik meermaals van de fiets; of het nou kramp in de hamstring, bovenbeenspieren, armen, nek, of zelfs mijn kaak was.”

Maar Roel gaf niet op. “Uiteindelijk ben ik in een mooie afgeronde tien uur weten te finishen, ondanks al het malheur. Dat was net genoeg voor de top 20 en daarmee de theoretische WK-kwalificatie eis, maar het was zeker niet de beste rit voor mijn doen. Volgend jaar een herkansing? Ik weet het niet. Ik ga eerst even de herhalende 1 minuuts krampen uitzitten , die blijven terugkomen.”