top of page

Topklasseringen in Wallonië en Twente




Met vierde plaatsen voor Bas Peters en Tessa Neefjes in respectievelijk de MTB Marathon Raid Bocq en de NL Gravelwedstrijd in Rijssen presteerde het team sterk op meerdere fronten afgelopen weekeinde. Een sterke Lars van Ark was in Twente nog zevende.


Bas Peters keek tevreden terug op zijn wedstrijd op zondag in de buurt van Namen. “Een regio waar ik nog niet vaak had gereden. Dus was ik benieuwd naar het parcours en de omstandigheden. Ik trof er wat kortere klimmen dan normaal gesproken in de Ardennen, maar ze volgden elkaar wel snel op, de hele rit voerde omhoog en omlaag. Samen met de technische afdalingen met flink wat stenen en modder maakte dat dit  een zware marathon werd. Ik kon vanaf het begin goed mee met de eerste groep, maar halverwege de wedstrijd werd er regelmatig aangevallen op de klimmen. Ik heb toen direct mijn eigen tempo gekozen, wat in het laatste deel van de race een goede keuze bleek, want toen kon ik nog een aantal renners oprapen en achter me laten om uiteindelijk als vierde te eindigen.”


Van voren in Twente


Een dag eerder reisden Tessa Neefjes en Lars van Ark af naar Twente voor een Gravelrace in Rijssen. Voor Neefjes even weer schakelen. “Dat was wel even een ‘shock to the system’ na de hoogtestage. In de eerste ronde werd er erg hard gereden en toen bleven we nog met zeven over. Door het peloton van de mannen viel onze groep uit elkaar. We gingen met vier naar de finish maar ik sprintte als een strijkijze, dus werd het  plek 4 op het eind. Maar zoals mijn trainster zegt: de  eerste 2 weken na hoogte zijn killing, dus op naar over 2 weken!.” Ook Lars van Ark reed in Twente. ‘’ Dat was een leuke race vandaag bij de NL gravel series Rijssen, ik heb er actief mee kunnen koersen. Ik lootte als circa honderdste, maar kon snel naar voren rijden. Eenmaal voorin, waren er al drie  vertrokken. Halverwege zat ik even iets van achter om te eten, toen er weer een sterke groepje van drie weg reed. Ik heb nog geprobeerd er naar toe te rijden, dat lukte niet maar gelukkig kregen er een aantal het wel goed zwaar in de groep waardoor ik twee ronden later zelf met een select groepje weg kon rijden uit het peloton. Ik had gelukkig nog iets over dus in de sprint het af kunnen maken voor plaats zeven.””

Comments


bottom of page