Thom Bonder is zaterdag tweede geworden in de Veldslag om Norg. Nadat hij nog een tijd solo in de aanval reed, werd het uiteindelijk een sprint om de winst. Daarin kwam Thom net tekort om de zege nog voor zich op te eisen. Die ging voor het derde jaar op rij naar Robbert de Nijs. Een derde plaats was er voor Anne-Mark van der Vlag. “Met mijn aanval heb ik gegokt en verloren. Helaas kwam ik in de sprint net tekort voor de winst.”

“Het was met dit snelle parcours lastig om het verschil te maken”, vertelt Thom. ” Tot 75 kilometer reden we met zes man in de kopgroep. In een heuvelsectie reden Jasper Ockeloen en ik daarna samen weg. We hadden een voorsprong van ongeveer dertig seconden opgebouwd, toen Jasper helaas materiaalpech kreeg en ik alleen verder moest. De laatste twintig kilometers bestonden alleen maar uit rechte stukken en helaas werd ik na tien kilometer alleen rijden teruggepakt door een groep van vier man. De laatste tien kilometer probeerde ik te herstellen in het wiel, maar helaas kon ik in de sprint de winst niet meer pakken.”