In het Spaanse Banyoles hebben Hannah van Boven en Larissa Hartog zich zaterdag uitstekend laten zien tijdens de Copa Catalana Internacional. Hannah mocht na afloop van de cross country wedstrijd zelfs het podium op. Ze eindigde als dertiende bij de elite vrouwen, maar bleek als tweede belofte over de finish te zijn gekomen. Bij de junior vrouwen wist Larissa naar een mooie zesde plaats te rijden.

Dat ze het podium op mocht had Hannah helemaal niet verwacht. “Dat was wel een verrassing”, vertelt ze. “Larissa en Monique waren al weg en ik stond mijn haar nog te doen, toen ik plots mijn naam hoorde. Erg leuk!” Hannah reed dan ook een goede wedstrijd. “Ik stond nog vrij vooraan bij de start, waar de elites en beloftes door elkaar stonden”, kijkt ze terug. “We gingen ook allemaal tegelijk van start.”

Na die start wist Hannah zich ook direct goed te handhaven en kwam ze in een groepje met oud-ploeggenote Sophie von Berswordt-Wallrabe. “We moeten direct een zware startklim op, waar ik goed mee kon met de rest. Ik voelde me echt goed en kon nog wat plekken opschuiven tijdens de wedstrijd. Zo werd ik uiteindelijk dus tweede bij de belofte vrouwen.”

Elite vrouwen inhalen
Larissa’s benen voelden voor de start niet goed, maar dat bleek al snel heel erg mee te vallen. “De eerste twee rondes moesten wij veel achterblijvers van de elite en belofte vrouwen inhalen. Dat was lastig, omdat er veel smalle paden waren, maar ik kon op zich goed meekomen. Na de eerste ronde kwam ik ongeveer als tiende door en daarna schoof ik nog twee plekken op.”

Alles gegeven
In totaal moesten de junior vrouwen drie rondes rijden en dus had Larissa nog één ronde over om nog meer plekken op te schuiven. “In die derde ronde heb ik alles gegeven en kon ik nog twee rensters inhalen”, vertelt ze. “Ik had niet verwacht dat ik zo dichtbij de top-5 zou eindigen en zat ook maar vijftien seconden achter de vijfde renster. Mijn wedstrijd ging super goed en ik ben dan ook zeker tevreden met het resultaat en het gevoel.”