Het heeft even geduurd, maar het Giant Liv Benelux Off-road Team is zaterdag ook weer eens in eigen land in actie gekomen. Op het Watersley Sports & Talentpark in Sittard werd een internationale cross country wedstrijd verreden. Rosa van Doorn en Larissa Hartog werden er respectievelijk negende en veertiende bij de vrouwen, nadat Thom Bonder en Bas Peters daarvoor al naar een zestiende en negentiende plek waren gereden bij de mannen.

“Na een lange tijd zonder wedstrijden, mochten we vandaag weer eens los in de UCI cross country race in Sittard”, aldus Bas na afloop. “Ik heb lekker gereden.” Voor hem was het dan ook echt weer de eerste wedstrijd. Dat gold niet voor bijvoorbeeld Thom, die een week geleden nog de vierdaagse Beskidy MTB Trophy reed in Polen. Ook daar ging Thom goed van start. Heel goed zelfs; “Ik werd tweede in de 16 kilometer lange proloog. Helaas kreeg ik een dag later materiaalpech, waardoor ik uiteindelijk genoodzaakt was om de koers te verlaten.”

Twee zeges en een val
Ook Monique Zeldenrust en Gerben Mos kwamen in Polen in actie. Daarbij kreeg Monique te maken met zowel het podium als jodium. Ze begon heel goed, met een overwinning in de proloog. Dat herhaalde ze een dag later in de tweede etappe. Daarin kwam ze echter ook ten val op het lastige parcours, want daar staat de Beskidy MTB Trophy, om bekend. Helaas kon ze op zaterdag vervolgens niet meer starten in de tweede etappe. En zo was Gerben de enige die de vierdaagse uitreed en dat deed hij zeer stabiel. In de etappes eindigde hij als 12e, 11e, 15e en 21e overall. Dat leverde hem uiteindelijk een mooie vijfde plaats op in het algemeen klassement van de 30+ categorie.

Marathon in de Dolomieten
Ook Rosa kwam een weekend geleden al in actie. Samen met Tessa Neefjes trok ze naar Italië om daar na een trainingsweek in de bergen, de pittige HERO Dolomites te rijden. In de zeer zware MTB marathon wist Rosa als 21e te finishen en Tessa als 28e. Het leverde wel ook een podiumplaats op. Rosa wist namelijk als derde renster onder de 23 jaar de finish te bereiken.

Monique moest zich na haar tweede zege in Polen laten behandelen in verband met een valpartij onderweg. Gelukkig kon ze nog lachen.

Moegestreden, maar blije gezichten, bij Tessa (links) en Rosa na afloop van hun marathon.