Bas Peters reed vandaag zijn eerste race van het seizoen in het Belgische Rotem. Met een vierde plek om het seizoen mee aan te vangen als resultaat, daarmee was de routinier van Giant-Liv Benelux Off-Road Team dik tevreden.

”Ze hadden daar meteen maar een serieus pittig parcours uitgezet. Door het vele klimmen en dalen lag er een echt mountainbike parcours.
Vanaf de start kon ik meteen goed mee met de eerste tien renners. Vanwege het selectieve parcours en omdat het de eerste wedstrijd was heb ik  maar  direct mijn eigen tempo gekozen en me niet gek laten maken door enkele snelle starters. In de tweede ronde klom ik op naar de derde plek bij de elite, 4de algemeen (er zat 1 beloften tussen). Die klassering heb ik lekker in mijn eigen ritme kunnen vasthouden tot aan de finish. De wedstijd ging beter dan verwacht. Vooraf had ik niet verwacht voor het podium te strijden. Het is altijd lekker om zo te beginnen.”