Een week nadat hij de marathon van het Wielerfestival Montferland op zijn naam schreef, heeft Thom Bonder zondag opnieuw gewonnen. Dat was voor hem bijzonder, want het ging om de Baggelhuizerplas MTB Wedstrijd in zijn woonplaats Assen. “Het is natuurlijk altijd leuk om in je eigen woonplaats te rijden”, aldus Thom. “En helemaal mooi als je dan de overwinning pakt.” Bij de vrouwen werd Hannah van Boven vierde, een plek achter team-begeleidster Monique Zeldenrust, die opnieuw haar snelle benen toonde.

De wedstrijd in Assen maakte deel uit van de NL Cup. “Bij de start was het chaotisch”, kijkt Thom terug. “We moesten direct een zandvlakte op, waar weinig mensen doorheen konden. Daardoor reden Randy de Beus en Marten Haitjema direct weg. Ik kwam er een beetje tussenin te zitten, maar na ongeveer een ronde sloot ik bij hen aan.”

Thom wist dat een belangrijke renner in vierde positie reed en besloot daarom dat het tempo erin moest blijven. “Ik heb geprobeerd een beetje de kop over te nemen, om te zorgen dat Jasper Ockeloen niet dichterbij zou komen. Randy moest vervolgens al snel lossen, waardoor ik alleen met Marten kwam te rijden.”

Foutjes
Ook die situatie bleef niet zo. “Marten maakte een foutje, waarna ik alleen vooruit was. Ik heb vervolgens heel wat ronden alleen vooruit gereden, maar toen ik zelf een foutje maakte, sloot hij weer aan. Dat was op drie ronden voor het eind. In de slotronde, op een bochtig stuk, ben ik opnieuw bij hem weggereden. Zo heb ik uiteindelijk de overwinning gepakt in mijn woonplaats.”