Tessa Neefjes is voortvarend aan haar gravelseizoen begonnen. De renster van het Giant-Liv Benelux Off-Road Team won de eerste wereldbeker in deze discipline in Millau, Zuid-Frankrijk.

Neefjes was uiteraard in haar nopjes met de overwinning, die haar direct een leiderstrui opleverde waarin ze de volgende keer mag starten. ”Ik vond het Wish One Gravel Race-parcours echt geweldig. Het was een prachtige combinatie van wegwielrennen, mountainbike, strandracen en een beetje veldrijden” zei de veelzijdige Neefjes, die in haar seizoen al graag zoveel mogelijk wielerdisciplines combineert. ”We waren op tijd hier naartoe gereisd, ik en een verzorger. Het was zwaarder dan ik had gedacht bij de verkenning. Ik kende de andere rensters niet op de startlijst. Het begon met een flinke klim. er was nog een gravelklim en op het laatst zaten er wat meer technische stukken in. Ik ging de laatste klim op met een Duitse renster, die kon ik afschudden op een soort schuine helling net voor de finish. Ondanks het afzien besloot ik de wedstrijd met een lach op mijn gezicht, ik heb echt genoten.”

Met haar winst is de renster van het team ook al zeker van een startbewijs op het WK gravel in oktober.