Tessa Neefjes twijfelde vooraf nog of ze wel zou starten, maar deed zondag op het NK Beachrace volop mee voor de prijzen. Uiteindelijk werd de renster van het Giant Liv Benelux Off-road Team keurig tweede achter Nina Kessler. En dat onder door de wind zeer zware omstandigheden.

”Ik heb mixed feelings overgehouden aan het NK” erkende Neefjes na afloop. ” Ik heb deze week nog getwijfeld of ik wel zou starten. Als gevolg van de lange corona nasleep ging trainen echt nog niet zo goed. Maar ik ben blij dat ik gegaan ben. Vooraf had ik getekend voor de tweede plek. Maar ik was na veertien kilometer met Nina Kessler weggereden bij de concurrenten. We hebben toen goed samen gewerkt. Bij de  laatste lange loopklim en afdaling zat ik op kop. Maar toen ging mijn ketting van voorblad. Ik zag later op Strave dat ik daar vijf minuten heb stil gestaan om de ketting er weer op te leggen. Zonde want anders was nog een spannende sprint geworden om de rood-wit-blauwe trui!”

Neefjes had het na afloop zo koud – en ze was bepaald niet de enige – dat ze niet meer op het podium verscheen. Die eer was voor deze keer voor haar vader, die naast de nieuwe kampioene Nina Kessler en de nummer drie Marit Raaijmakers zijn opwachting maakte op het ereschavot.