De Hondsrug Classic is bij de vrouwen zondag gewonnen door Monique Zeldenrust. Op ’t Nije Hemelrijk bij Gasselte, kwam de Giant Liv Benelux Off-Road Team renster na een lange aanval solo aan bij de eindstreep. Rosa van Doorn liet haar talent zien, door als vijfde te finishen. Bij de mannen was het team ook dichtbij de winst. Een kopgroep van zes renners sprintte er om de winst, waarbij Thom Bonder tweede werd en Gerben Mos als zesde finishte. Bas Peters kwam als dertiende over de streep.

“Door de regenval van afgelopen nacht lag het parcours er aardig zwaar bij”, kijkt Monique terug op de wedstrijd waarin ze knap naar de winst reed. “Bij de start had ik even nodig om het juiste ritme te vinden. Na tien kilometer wist ik echter de koppositie over te nemen en op het strandstuk een gaatje te slaan. Door af en toe aan te sluiten bij achter ons gestarte master rijders, die voorbij kwamen, kon ik mijn voorsprong verder uitbreiden en wist ik na dik twee uur als eerste te finishen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Thom reed weer min of meer een thuiswedstrijd. “De Hondsrug Classic is een half uur fietsen vanaf mijn huis, dus het is wel een soort van thuisparcours ja. Ik stond daarbij vandaag met vertrouwen aan de start. De eerste lus werd er erg hard gereden en waren we gelijk met zes man weg. Helaas kon Bas de aansluiting net niet maken, maar Gerben gelukkig wel. Helaas reed ik in die eerste lus wel mijn schoen kapot en die zat daardoor niet meer goed vast.”

Zand
Monique reed zoals ze al zei weg op het zand en daar lagen ook bij de mannen mogelijkheden. “Vooral op de stukken zand rondom het start/finish terrein kon er wat verschil worden gemaakt”, aldus Thom “Ik ben alleen niet goed in die stukken. Door er voorin aan te beginnen gaf dit echter niet teveel problemen. Uiteindelijk werd het een eindsprint, die Rick Ottema vroeg aan ging. Ik zat in zij=n wiel en ging net iets te vroeg over hem heen, waardoor Erik Groen nog net over mij heen kon komen. De kapotte schoen hielp hierin ook niet mee. Positief is wel dat de vorm goed is. Hopelijk kunnen we de marathon in Oldebroek en het NK marathon op 8 november nog rijden.”