Weliswaar stonden ze niet allemaal op hetzelfde podium, maar de renners van MijnBAD – Liv/Giant hebben zondag wel het complete podium weten te vullen als het gaat om uitslagen. In de Hel van Groesbeek trok Bas Peters de zege naar zich toe bij de elite mannen. Een derde plaats was er in diezelfde wedstrijd voor Thom Bonder. Over de landsgrens, in het Belgische Beringen, wist Larissa Hartog bij de daar verreden 3 Nations Cup wedstrijd tweede te worden bij de junior vrouwen. Bij de elite/beloften vrouwen eindigde Hannah van Boven als zesde.

In de 105 kilometer lange marathon in Groesbeek werd hard gereden. “Normaal gesproken is het een groot deel van de eerste van in totaal drie rondes erg zenuwachtig, omdat veel mensen nog mee kunnen”, doet Thom verslag. “Ditmaal was dat totaal anders, doordat Jasper Ockeloen en ook Tim Smeenge het veld vanaf het begin uit elkaar trokken. Hierdoor waren we al zeer snel met een elite groep van een kleine tien man over. Ik had zelf niet de beste benen, maar kreeg toch moraal omdat steeds meer mensen eraf werden gereden.”

Aan het begin van de tweede ronde waren er vooraan nog vijf renners over. Bas en Thom waren in het gezelschap van Smeenge, Ockeloen en ook de winnaar van 2018, Gert-Jan Bosman. “Deze groep werd aan het einde van de tweede ronde nog kleiner, doordat Tim en Gert-Jan ook losten. Met nog een kleine vijftien kilometer te gaan moest ik door kramp Bas en Jasper ook laten gaan. Het is mooi dat Bas het toch af kon maken! Daarnaast was ik er zelf ook aardig blij mee, aangezien ik de laatste tijd veel met pech te maken heb gehad.”

3 Nations Cup Beringen
De meiden kwamen in Beringen in actie, waar ook Larissa dus een podiumplaats binnenhaalde. “Het was een erg zware wedstrijd, met veel zware en steile klimmen, maar ook veel leuke technische afdalingen”, vertelt zij. “In de eerste ronde voelden mijn benen super goed en kon ik makkelijk meekomen in de kopgroep. Ik reed in de derde positie in deze groep, toen de uiteindelijke winnares demarreerde.”

Dat was het moment dat Larissa helaas de aansluiting niet kon maken. “Een Française reed op de tweede positie en zij kon niet mee komen. Ik kon haar helaas op dat moment ook niet voorbij door de smalle passages. Eenmaal er voorbij was de eerste al ver weg, maar kon ik wel lekker mijn eigen tempo rijden. De tweede en derde ronde gingen helaas wat minder; de goede benen waren plots verdwenen en ik kreeg veel last van de warmte. Ondanks dat heb ik de tweede plek kunnen vasthouden en daar ben ik redelijk tevreden mee.”