Het was een doel voor hen allebei; de Nederlandse kampioenschappen veldrijden. Giant Liv Benelux Off-road Team rensters Tessa Neefjes en Rosa van Doorn hadden er zin in en waren er klaar voor. Corona gooit echter roet in het eten en dus kon er een streep door dat doel. Maar onze meiden zouden zichzelf niet zijn als ze niet alsnog een uitdaging vonden. Die hebben ze gevonden en het is nog een bijzondere ook. Tessa en Rosa dagen elkaar namelijk uit in de Liv Brava Battle. Een alternatief ‘eigen NK’ en jij kunt hun op de voet volgen in hun weg ernaartoe.

“Al langere tijd wilde ik heel graag crossen en deze winter was het dan zover. Half november reed ik mijn eerste ronde op de Liv Brava en dat was tevens ook mijn eerste keer op een crossfiets”, vertelt Rosa over haar nieuwe liefde. “Ik heb gemerkt dat crossen een heel andere discipline is dan het mountainbiken. Iets waar ik in een volgende blog op deze website ook wat over ga vertellen. Maar nu het NK veldrijden daadwerkelijk afgelast werd, kwam Jan op het idee om een ‘eigen’ NK te organiseren. Tessa tegen mij, twee teamrijders, twee Liv Brava’s! Ik vond het een top idee!”

Dat is iets waar Tessa zich zeker in kan vinden. “We waren ons al goed aan het voorbereiden op het NK veldrijden in Zaltbommel”, zo vertelt zij. “Op de nieuwe Liv Brava crossfiets waren we aan trainen, waarbij we onder meer specifieke looptrainingen deden, crosstechniektrainingen en meer. Daarbij heb ik ook een aantal keren met Rosa samen getraind. Rosa woont niet echt bij me in de buurt, maar het is juist zo leuk om elkaar op te zoeken en dit soort dingen samen te doen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Rosa in training op de Liv Brava

Op 6 februari, wanneer de Liv Brava Battle gepland staat, is er echter even geen tijd voor gezelligheid. Toch dames? “Ik houd van competitie en neem de battle serieus ter voorbereiding op het seizoen”, zo stelt Rosa. “Ik kijk er heel erg naar uit om een battle tegen Tessa te rijden. Ondanks dat Tessa al een stuk langer cross ervaring heeft, hoop ik mijn sterke punten in te zetten. Tessa en ik dagen elkaar al regelmatig uit, zoals met sprints. Laatst kwam Tessa met een nieuwe uitdaging, de headstand. Later daagde ik Tessa weer uit om de spagaat na te doen. Op deze manier houden we elkaar scherp in combinatie met heel veel plezier. The battle is on!”

“The battle is on!”

En Tessa is al net zo gemotiveerd. “Dat het Nederlandse kampioenschap niet doorging was wel even een domper, maar ik heb nu alweer lekker kunnen trainen. Bijvoorbeeld op dit moment in een flink besneeuwd Limburg. Deze Battle is voor ons het NK 2.0, wat het zo leuk maakt! Door de corona zijn er deze winter erg weinig doelen en op deze manier hebben we toch nog een heel mooi punt om naar toe te werken. Beide op dezelfde nieuwe Liv Brava fiets, dus aan het materiaal kan het zeker niet liggen! Dat wordt een spannende strijd!”

Kijkje in de keuken
Tijdens de Liv Brava Battle gaan Rosa en Tessa op zaterdag 6 februari dus de strijd met elkaar aan. Daarvan zullen we jullie op de hoogte houden. In de weg ernaartoe gaan ze iets doen wat ze voor een andere wedstrijd niet zouden doen, maar voor dit ‘eigen’ NK wel; ze vertellen onder meer over hun materiaalkeuze, trainingen en tactiek. Een kijkje in de keuken dus. Op deze website gaan we een aantal artikelen plaatsen én we zullen veel op Instagram en Facebook delen. Rosa doet komende woensdag 27 januari een Instagram take over op ons account en laat dan haar dag in de voorbereiding zien. Tessa doet dat op dinsdag 2 februari.

Tessa traint op de mountainbike in de Limburgse sneeuw.