Op een door de regenval erg modderig parcours, dat ook flink glad was geworden, reden Larissa Hartog en Hannah van Boven zondag de Bundesliga wedstrijd in Heubach. En dat onder koude omstandigheden, zeker voor deze tijd van het jaar, met een temperatuur van zes graden. In de wedstrijd die gekenmerkt wordt door een lange klim van zo’n dertien minuten per ronde, gevolgd door een lange afdaling, finishte Hannah als 31e bij de elite vrouwen en werd Larissa 22e bij de junior vrouwen.

“Vanaf de eerste klim kon ik al lastig in mijn ritme komen en mijn benen voelde erg zwaar aan”, kijkt Hannah terug. “Ik kon met de start dan ook niet echt meekomen, waardoor ik veel werd ingehaald.” Toch zag Hannah ook positieve dingen. “De afdalingen gingen ondanks de modder erg goed en ik kon ze technisch goed naar beneden rijden, dus daar ben ik erg blij mee. Ik baal er wel van dat het verder niet lukte, want ik had er meer van verwacht. Wel ben ik blij dat ik de wedstrijd helemaal heb kunnen uitrijden en alle vijf de rondes kon rijden. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd in Albstadt.”

Larissa vond de wedstrijd ook lastig. “In de eerste twee rondes wilden mijn benen niet meewerken en kwam ik niet lekker in mijn ritme”, vertelt ze. “De afdaling vond ik erg leuk en deze kon ik technisch goed naar beneden rijden. In de tweede ronde reed ik helaas lek in de afdaling, waardoor ik in het begin van de derde ronde mijn wiel moest wisselen. We kregen het niet voor elkaar om snel te wisselen en ik heb dan ook ruim twee minuten stilgestaan, waardoor ik veel plekken verloor. Gelukkig kon ik hierna een goede ronde rijden en nog een aantal plekken goedmaken. Het is niet helemaal wat ik ervan verwacht had, maar ik ben wel tevreden over mijn laatste ronde. Op naar de volgende!”

Foto: Hannah en Larissa aan tafel, aan de vooravond van de wedstrijd in Heubach