Het is Larissa Hartog gelukt om het eindklassement van de 3 Nations Cup op haar naam te schrijven bij de junior vrouwen. Ze had genoeg aan een tweede plaats in het Duitse Wetter, waarbij de zege zelfs nog dichtbij kwam. “Dat ik de eindwinst pak is een mooie afsluiter van deze Cup”, aldus Larissa. “Ik vond het ook een leuke ronde om te rijden, met een paar leuke afdalingen en een aantal lange klimmen. Technisch was het niet moeilijk, maar het was wel een ronde waar de sterkste wint.”

Larissa hard een goede start en vond zichzelf direct terug in de kopgroep, maar daarna ging het plots minder. “Bij het ingaan van de tweede ronde werd ik erg moe in mijn hoofd, waardoor ik mezelf gedurende de tweede en derde ronde steeds moest wakker schudden. In deze rondes draaide het bij mij dan ook niet lekker en ik verloor veel tijd ten opzichte van de eerste renster. Dit liep zelfs op tot twee en een halve minuut.”

Maar Larissa wist zich te herpakken. “In de laatste ronde was de vermoeidheid ineens verdwenen en kon ik nog één ronde een lekker en snel tempo draaien. Deze ronde ging zo goed en snel dat ik vlak voor de finish de eerste renster, Anne Brähler, kon zien rijden. Helaas was de wedstrijd net iets te kort, maar ik ben wel erg tevreden over mijn eerste en laatste ronde. Zo ging ik naar huis met een tweede plaats en een mooie overwinning in de 3 Nations Cup.”

Ook Hannah van Boven kwam in Wetter in actie. Zij eindigde als zevende bij de elite vrouwen.