De komende weken kijken we met de renners van het Giant-Liv Benelux Off-Road Team vooruit op het komende seizoen. Zijn ze klaar voor de start? Voor Thom Bonder is de eerste grote uitdaging: de Cape Epic, Deze etappekoers voor mountainbikers wordt van 20 tot en met 27 maart in Zuid-Afrika verreden.

 

Hoe ben je de winter doorgekomen?  

‘’Ik ben de winter goed doorgekomen! Sinds afgelopen december heb ik een nieuwe trainer. Hierdoor ben ik wel wat anders gaan trainen, Maar dat was ook de bedoeling. Ik had namelijk met mijn vorige trainer acht jaar gewerkt. Het word afwachten hoe dit gaat uitpakken maar ik heb er zeker wel een goed gevoel bij! ‘’

 

Wat wordt voor jou de eerste wedstrijd van het seizoen?

”Dat wordt de Cape Epic. Vijf maanden geleden heb ik deze wedstrijd voor het eerst gereden met mijn gelegenheidsteammaat Jan Withaar, we werden toen veertiende in het eindklassement.  Ik heb me voorbereid via een trainingskamp in Spanje. ‘’

 

Wat is je eerste grote doel van 2022 en welke hoofddoelen heb je nog meer?

‘’Ik wil graag Top Tien rijden in de Cape Epic. Daarna leg ik mijn focus op het blok met de Belgische MTB-wedstrijden Roc d’Ardenne en BeMC, het Europees Kampioenschap marathon en natuurlijk aan het eind van het jaar het Nederlands Kampioenschap marathon.’’

  

Een sporter zoekt altijd naar nieuwe uitdagingen of verbetering in het algemeen. Wat ga je anders doen in 2022 om je doelen te bereiken?

‘’Ik hoop dat een nieuwe trainer een nieuwe trainingsimpuls gaat geven en dat ik daarvan de vruchten ga plukken in het nieuwe seizoen.’’