De komende weken kijken we met de renners van het Giant-Liv Benelux Off-Road Team vooruit op het komende seizoen. Zijn ze klaar voor de start? Bas Peters wel, want die begint komende zondag met een MTB Cross-Countryrace in het Belgische Rotem.

Hoe is het gevoel over de winter?

‘’Deze winter was net zoals vorig jaar weer een ongewone winter door de coronamaatregelen. Er waren nu geen toertochtjes in het weekend  en maar weinig regionale wedstrijden. Deze twee typen voorbereidingswedstrijden gebruikte ik in het verleden altijd  om goed bezig te blijven in de winterperiode. Uiteindelijk heb ik drie regiowedstrijden kunnen rijden en verder heb ik wat meer aan hardlopen gedaan dan andere jaren. Hoe we de winter zijn doorgekomen zal moeten blijken in de eerste wedstrijden van het seizoen, het gevoel is goed en ik heb er weer zin in.’’

 Wat wordt de eerste wedstrijd van het seizoen?

‘’Ik zal beginnen met een Cross-Country wedstrijd op 27 februari in het Rotem. Deze zal vooral als voorbereiding op de rest van het seizoen gelden en om eens te kijken hoe de benen zijn tijdens een echte race. Vanaf hier bouwen we verder op richting de eerste marathons in april. ‘’

Wat is het eerste grote doel van 2022 en welke hoofddoelen heb je nog meer?

‘’Echte grote hoofddoelen zijn er nog niet echt in de eerste helft van 2022. Mijn prioriteit ligt vooral bij het behalen van goed contant niveau in de eerste maanden van het nieuwe jaar.’’

 Wat moet 2022 jou brengen als je aan je eigen ambities wilt voldoen?

‘’Hopelijk gaan de meesten wedstrijden weer gewoon door en dan wil ik vooral leuke en mooie races rijden waarin ik hoop mee te kunnen doen voor de podiumplekken.’’

Een sporter zoekt altijd naar nieuwe uitdagingen of verbetering in het algemeen. Wat ga je anders doen in 2022 om je doelen te bereiken? Of is dat gewoonweg niet nodig omdat je ondertussen weet wat er goed voor je werkt?

‘’Ik ga ervan uit dat er ondertussen wel genoeg ervaring aanwezig is, Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik niet zo nu en dan nieuwe dingen uitprobeer. Want als je doet wat je altijd doet, dan krijg je wat je altijd krijgt.  Momenteel leg ik wat meer en vaker de nadruk op kort intensief werk in mijn trainingen.’’

Is er nog iets leuks te vermelden, wat hierboven niet aan bod kwam?

‘’Ik kijk in mijn planning met een schuin oog ook nog naar de gravelserie die de KNWU aan het opzetten is, het lijkt me leuk om ook  een aantal van deze wedstrijden mee te pikken. Maar dit zal afhankelijk zijn van de data en locaties.’’

Dank je Bas en veel succes!