Het mountainbikeseizoen mag door de winterperiode dan grotendeels stilliggen, gefietst wordt er door de renners van het MijnBAD – Liv/Giant Offroad Team zeker wel. Zo zijn een aantal van de renners actief binnen het veldrijden en dat doen ze zeker niet onverdienstelijk. Met name Kelvin Bakx heeft van zich laten zien. Na vijf van de zeven wedstrijd in de Topcompetitie veldrijden 2019-2020 is hij zelfs leider in het klassement. Kelvin eindigde tot nu toe niet eenmaal buiten de top-4.

Eén keer stond Kelvin dit seizoen tot nu toe niet op het podium in een wedstrijd van de Topcompetitie die de KNWU organiseert. Dat was op 2 november in de Nationale Veldrit van Rhenen. Daar werd hij vierde. Dat was twee weken nadat hij in de Uiterwaardencross Zaltbommel wist te winnen en zo direct de eerste leider werd in het klassement. Nadat de Topcompetitie vervolgens even stil lag, en Kelvin tussendoor nog regionaal kampioen werd in het district Zuid, volgden vanaf 24 november drie weekenden op rij wedstrijden. In Valkenswaard werd Kelvin tweede, in Moergestel derde en in Amersfoort weer tweede.

Met een totaal van 143 punten staat Kelvin er dus goed voor in het klassement van de Topcompetitie. Klaas Groenen uit Boxtel is met vijftien punten achterstand zijn eerste achtervolger. Op zondag 29 december is de Kasteelcross Vorden de volgende veldrit. Daarna wordt de competitie op 19 januari afgesloten in Huijbergen.

Hannah van Boven scoort ook
Ook Hannah van Boven doet het goed in de Topcompetitie wedstrijden. Zij staat echter ‘slechts’ dertiende in het klassement. Dat is simpel te verklaren. Hannah rijdt namelijk geen volledig crossprogramma en reed tot nu toe pas twee van de vijf veldritten om de cup. Daarin deed ze het echter wel uitstekend. In de Nationale veldrit van Rhenen begon ze met een hele mooie derde plaats en in de GP Destil in Moergestel greep ze zelfs de overwinning.