In Huijbergen worden komend weekend de Nederlandse kampioenschappen veldrijden verreden. Zaterdag rijden de nieuwelingen jongens en meisjes, de masters en amateurs/sportklasse hun wedstrijden. Op zondag is het de beurt aan de junioren mannen en vrouwen, de belofte vrouwen, elite vrouwen, belofte mannen en elite mannen. Larissa Hartog (junior vrouwen), Susanne Meistrok, Hannah van Boven (beiden belofte vrouwen) en Kelvin Bakx (elite mannen) staan op de startlijst.

Een jaar geleden reed Kelvin in Surhuisterveen een heel goed NK. Het leverde hem zelfs een heel mooie zilveren medaille op bij de beloften. Na een spannende wedstrijd moest hij alleen Joris Nieuwenhuis voor zich dulden, die enkele weken later ook de wereldtitel wist te veroveren in diezelfde categorie.

Dit jaar is de situatie toch wat anders. Kelvin bewees met een overwinning in Vorden en een tweede plaats in Sint Michielsgestel de afgelopen weken dat hij vorm is, maar op de NK rijdt hij ditmaal mee bij de beloften. “Het rondje ligt me wel”, is Kelvin echter ook vol vertrouwen. “In de nationale cross eindigde ik er vorig jaar als derde. Maar dit jaar rijd ik bij de NK tussen de profs. Dat is natuurlijk toch een stuk lastiger. Als ik een top-8 positie kan rijden ben ik daar heel tevreden mee.”

Programma NK veldrijden Huijbergen

Zaterdag 12 januari
11.00 uur: Nieuwelingen meisjes
12.00 uur: Nieuwelingen jongens
13.00 uur: Masters 50+
14.00 uur: Masters 40+
15.00 uur: Amateurs/Sportklasse

Zondag 13 januari
11.00 uur: Junior vrouwen (Larissa Hartog)
11.00 uur: Belofte vrouwen (Susanne Meistrok, Hannah van Boven)
12.15 uur: Junioren
13.30 uur: Elite vrouwen/Amateur vrouwen
15.00 uur: Elite mannen (Kelvin Bakx)
15.00 uur: Belofte mannen