Twee dagen nadat Bas Peters de laatste overwinning van het jaar voor MijnBAD – Liv/Giant leek binnen te halen, heeft Kelvin Bakx er voor weten te zorgen dat toch hij het is die met die eer gaat strijken. Zondag heeft hij namelijk de Kasteelcross Vorden op zijn naam geschreven. Dat deed hij voor een deel door niet op te geven. Waar Gert-Jan Bosman de sprint om de zege dacht te winnen en zijn handen al in de lucht stak, reed Kelvin hem vlak voor de streep nog net voorbij.

Kelvin keek na afloop terug op een goede wedstrijd. “Ik had een goede start en dook achter Gert-Jan als tweede het veld in”, vertelt hij. “De eerste drie ronden reed hij alleen vooruit. Daar had ik het lastig mee, maar ik kon daarna wel goed mijn ritme oppakken. Nadat ik bij hem aansloot heb ik alle ronden op kop gereden en nog een paar keer geprobeerd om weg te rijden, maar dat lukt niet.”

Samen met Bosman begon Kelvin aan de finale. “In de laatste ronde ging hij mij voorbij, waarna ik in de laatste bocht voor de finish nog op een klein gaatje zat.” Daarop gebeurde toch wat bijzonders, want Bosman ging vlak voor de finish overeind zitten met zijn handen in de lucht. “Ik had nog een jump in de benen in het laatste deel van de sprint. Hij stak te vroeg zijn handen in de lucht, waardoor ik er alsnog voorbij kwam en de koers won.”

Ook Hannah van Boven en Larissa Hartog deden mee in Vorden. Bij de elite- ben belofte vrouwen wist Hannah achtste te worden, terwijl Larissa 9e werd bij de junior vrouwen. Hieronder bekijk je de finish van Kelvin in de Kasteelcross Vorden.