In Polen gaat deze donderdag het wedstrijdseizoen verder voor een aantal van onze renners. Monique, Gerben en Thom gaan er van start in de Beskidy MTB Trophy. Die wedstrijd gaat op donderdag van start met een 15,9 kilometer lange proloog, waarna in de drie dagen erna nog 167,5 kilometer wordt afgelegd, verdeelt over drie etappes. In totaal moeten de deelnemers liefst 8145 hoogtemeters zien te overwinnen. Met Thom en Monique kijken we vooruit op de Poolse etappekoers.

“Het wordt voor mij de eerste wedstrijd van dit jaar”, vertelt Monique. “Ik ben zeer benieuwd naar de omgeving en het uitdagende parcours. De afstanden zijn met 50 tot 60 kilometer niet zo lang, maar er zijn wel veel hoogtemeters, met vooral steile beklimmingen en technische afdalingen. Het is altijd leuk om een nieuwe wedstrijd te rijden. Mijn doel is om weer ritme op te doen en een mooie trainingsprikkel te geven voor de volgende wedstrijden die op het programma staan. En daarnaast natuurlijk genieten en plezier maken.”

Voor Thom wordt het niet zijn eerste wedstrijd van het seizoen. “Het is erg mooi om weer een meerdaagse wedstrijd te kunnen rijden na in april de Volcat in Spanje te hebben kunnen rijden”, zo zegt hij. “Helaas heb ik in de tussentijd bijna twee maanden geen wedstrijden kunnen rijden, dus dat is jammer. Hierdoor is het lastig te zeggen hoe ik ervoor sta. Sowieso ga ik deze meerdaagse gebruiken om weer wedstrijdritme op te doen, maar tevens ga ik ook mijn uiterste best doel om zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen.”

Kleine voorsprong nemen
Dat het zwaar gaat worden weet Thom ook; “Het parcours is niet helemaal op mijn lijf geschreven denk ik. Het zijn heel veel hoogtemeters met heel veel stenen in zowel de beklimmingen als de afdalingen. De Giant Anthem is echter wel uiterst geschikt voor dit werk! Ik kijk er vooral weer naar uit om mezelf te meten tegenover andere goede rijders en het echte koers gevoel weer op te doen. Als ik weer in Nederland terug ben lijkt er weer meer mogelijk qua wedstrijden en met deze wedstrijd hoop ik ook een kleine voorsprong te nemen ten opzichte van andere Nederlandse renners die nog geen wedstrijden hebben gereden.”

Foto: Irmo Keizer – Monique in actie