Voor het derde jaar op rij heeft Bas Peters vrijdag de Drenthe 200 gewonnen. Hij verwachtte op voorhand een strijd met de renners van KMC-Fruit to Go en die kwam er ook. In de finale bleef Bas dan ook met twee renners van dat team over. Hij versloeg Roel Verhoeven, die afgelopen week van ons team de overstap maakte naar zijn nieuwe ploeg, en Gerben Mos voor in de sprint om de zege.

“Voor de wedstrijd dacht ik dat het heel lastig ging worden om hier te winnen”, kijkt Bas terug. “Maar in de laatste 30 a 40 kilometer van de wedstrijd had ik wel in de gaten dat ik de sterkste was. Ik wist dan ook dat ik het bij elkaar moest houden. In de sprint kon ik ze hebben, maar het moest natuurlijk nog wel gebeuren. Roel en Gerben probeerden het ook om de beurt, maar ik voelde dat ik de aanvallen vrij gemakkelijk op kon vangen.”

Had Bas dan zelf niet willen proberen om weg te rijden? “Daar heb ik nog wel even aan gedacht ja, maar ik heb het toch niet gedaan. Het risico was dan te groot. Ik kwam er zelf na aanvallen ook snel weer bij en je moet wel echt tien procent beter zijn dan de anderen om dan weg te rijden. Ik had ook niet het idee dat ik zoveel beter was en vertrouwde echt op mijn sprint.”

‘Absoluut niet vanzelfsprekend’
De derde zege op rij in de nog altijd vrij nieuwe wedstrijd is dus een feit. “Daar ben ik zeker heel blij mee. Het was ook echt een doel om hier nu voor een derde keer te winnen. Iedereen had het er ook over de laatste tijd. Het is absoluut niet vanzelfsprekend om drie keer op rij dezelfde wedstrijd te winnen. Zeker ook omdat ik de indruk had dat de mannen van KMC-Fruit to Go ook echt graag wilden winnen. Ze reden echt op mij. Dat maakt het extra mooi dat ik het dan toch af kon maken.”