Met haar Nederlandse titel bij de belofte vrouwen en heel nette achtste plaats op het EK, liet Sophie von Berswordt-Wallrabe zich de afgelopen weken maar weer eens van haar beste kant zien. Iemand die dat allemaal van heel dichtbij meemaakt is ploeggenote Hannah van Boven. Een jaar geleden won ze zelf het rood-wit-blauw nog bij de juniores en nu trekt ze veel op met Sophie. Ze schreef daarom een ode aan haar ploeggenote:

Een paar maanden geleden ben ik in het team gekomen. Daar heb ik Sophie ook leren kennen. De eerste trainingsweekenden dat we samen waren hadden we super veel lol en merkte ik dat ik nog een hoop van haar kon leren. Enkele weken geleden, tijdens het NK, is ze er met de titel vandoor gegaan. Daar ben ik zo trots op! Sophie had zelf een duidelijk doel voor ogen, maar zie het dan nog maar eens waar te maken.

De avond voor het NK sliepen we samen in een hotel en we hadden er allebei heel veel zin in. Het waren gezonde zenuwen, maar ik kon Sophie ook een beetje helpen om niet te zenuwachtig te zijn. Daarin vullen we elkaar ook wel goed aan, het serieuze van Sophie en de grapjes van mij.

Aan het begin van het jaar hoorde ik wat voor doel Sophie voor ogen heeft en wist ik dat het haar ging lukken! Na een super EK heeft ze ook aan de eis voldaan voor deelname aan de WK. Daar droomt iedereen wel van en als je het kan waarmaken is dat nog mooier!

Mijn ervaring toen ik Nederlands kampioen was, was heel onwerkelijk. Het besef kwam pas vele malen later. Vaak hoorde ik vrienden tegen mensen zeggen dat ik Nederlands kampioen was. Dan werd ik altijd heel verlegen. Maar Sophie geniet van je prachtige trui en ga er je komende wedstrijden nog in stralen!

Hannah