Na zijn overwinning in de Kasteelcross Vorden, als laatste wedstrijd van 2018, is Kelvin Bakx afgelopen weekend ook goed begonnen aan het nieuwe jaar. In de GP Groenendaal in Sint-Michielsgestel kwam hij zaterdag als tweede over de streep en dus begon Kelvin direct weer met een podiumplaats. Dat zat er voor Larissa Hartog nog niet in diezelfde dag, maar zij reed als juniore dan ook tussen de elite vrouwen tijdens de DVV Verzekeringen Trofee wedstrijd in Brussel. Larissa finishte als 21e.

“Ik had een goede start en ging als tweede het veld in”, kijkt Kelvin terug op zijn wedstrijd in Brabant. “Maik van der Heijden reed op dat moment al voor mij. Hij stond de leiding niet meer af en ik heb de hele wedstrijd op een achterstand tussen de tien en vijftien seconden gereden. Voor mijn gevoel was het een goede wedstrijd. Iedere week gaat het wat beter en ik hoop nu bij de NK volgende week in Huijbergen ook een goede cross neer te zetten.”

Larissa, die tot de NK veldrijden nog voor haar club rijdt en daarna uitkomt voor MijnBAD – Liv/Giant, trok dus naar België. “Daar was een heel mooie ronde, met veel technische afdalingen”, vertelt ze. “Die afdalingen lagen er door de gladde ondergrond mooi bij. Ik had een prima start en reed tot het einde van de eerste ronde in de top twintig. Helaas kreeg ik daarna weer buikpijn, waardoor ik wat terugviel, maar ik kon mezelf in de vierde en vijfde ronde herpakken.”

Genoten
Bij het ingaan van de slotronde reed Larissa op de twintigste plaats. “Toen merkte ik dat ik vermoeid raakte en door een stuurfoutje moest ik nog een renner laten passeren. We hebben bijna een uur wedstrijd gereden, waarna ik 21e werd. Ik merk dat ik de power nog mis op de rechte stukken, maar heb zeker genoten van de leuke ronde en de vele toeschouwers. Nu op naar de NK veldrijden komend weekend. Dat is mijn laatste cross van het seizoen.”