Stan Godrie heeft het Giant-Liv Benelux Off-road Team een zilveren medaille bezorgd op het Nederlands Kampioenschap Mountainbike. In Spaarnwoude hoefde de Brabander alleen David Nordemann voor te laten gaan. Bas Peters – vorig jaar derde – eindigde nu als vierde net naast het podium. Bij de beloften-vrouwen was Rosa van Doorn hetzelfde lot beschoren.

Godrie zette vooraf in op een korte klassering. ”David stak erboven uit, maar daarachter maakten we als team een sterke indruk in de openingsronde met drie man in de achtervolging. Ik voelde me in de tweede ronde zodanig goed dat ik er voor gegaan ben en met het mes tussen de tanden voor zilver ben vertrokken. Op het laatst had ik het lastig, maar ik kon gelukkig stand houden. Dit was het hoogst haalbare, dus ik ben zeker meer tevreden dan onlangs op de VAM-berg, toen ik tweede werd bij de elite-zonder-contract op de weg. Toen was ik dichtbij goud, nu niet. Heel mooi om het team zo een medaille te kunnen schenken.”

Rosa Van Doorn kampte na afloop met gemengde gevoelens. ”Ik had een goede dag en reed op een steady derde plaats. De gaten werden steeds groter. Tot het laatste moment heb ik alles gegeven, maar twee minuten voor de finish kwam Femke Morssinkhoff mij gloeiend hard voorbij. Ik kon niet meer battlen en eindigde net buiten het podium. Erg balen… maar dat is sport!’ Larissa Hartog had in de beginfase uitzicht op het brons. ” Ik voelde me super goed en reed op de derde e plaats. Dat ging vrij makkelijk en ik draaide soepel rond met de gedachte om laatste twee rondes pas voluit te gaan. Helaas kwam het niet zove door een lekke band (volledig plat) en  een kapotte velg. Ik ben zo goed als laatste renster weer op de fiets gestapt met een nieuw wiel. Uiteindelijk nog wel wat dames ingehaald, maar  ik had te veel tijd verloren voor een mooie uitslag.”