Bij Mikey’s Bike Adventures hadden Larissa Hartog, Rosa van Doorn en Alicia Franck vorige week een techniektraining in de Ardennen ter voorbereiding op de wedstrijd in Houffalize.  De sportvrouwen van het Giant-Liv Benelux Offroad Team verlegden opnieuw hun grenzen in een trainingssessie op hoog niveau en hopen daar binnenkort de vruchten van te plukken.

Alicia Franck sprak van een geslaagde training: ”Ik kende Mikey al van een aantal  lessen en ook nu was het weer super leerzaam. We bekeken heel wat technische zones in Houffalize die ik alleen niet direct gedurfd had. Maar we bekeken stap voor stap de lijnen en toen lukte het wel. Echt leuk en goed voor het vertrouwen.”

Rosa van Doorn sloot zich daar bij aan. “‘Regelmatig gaat Mikey met ons op pad voor een techniek training. Hij heeft onwijs veel ervaring en dat is erg waardevol om onze technische vaardigheden te verbeteren. Ditmaal zijn wij in Houffalize geweest. Hier vindt over twee weken ook een 3 Nations Cup plaats. Voor mij was het de eerste keer in dit prachtige en uitdagende gebied.  Wij hebben bijna vier uur gedaan over een parcours van vier kilometer, dus dat zegt genoeg! In de techniek training hebben wij veel aandacht besteed aan flow en juist op de ‘makkelijkere’ lijnen is veel progressie te boeken in snelheid. Het was een erg leerzame dag en met z’n alle hebben we weer veel grenzen verlengd!”