Mountainbiker Gerben Mos sluit zich aan bij het MijnBAD – Liv/Giant wedstrijd team. De 29-jarige marathon specialist uit Meppel werkt al enkele jaren voor Giant Store Arnt in Ruinen. Mos is Store ambassadeur van Giant en zal daarbij in actie komen namens het offroad wedstrijd team. Daarin zijn met Bas Peters en Thom Bonder ook al twee andere renners opgenomen die behoren tot de Nederlandse top van het marathon mountainbiken.

“De afgelopen jaren ben ik me meer en meer op de marathon gaan richten”, vertelt Mos. “Met Giant heb ik dankzij mijn werk al langer een speciale band. Dat we nu ook op deze manier samen kunnen gaan werken vind ik erg mooi. Samen met Jan Weevers, die verantwoordelijk is voor het wedstrijd team, hebben we een mooi plan gemaakt. Zo zullen er ook een aantal internationale marathons opgenomen worden in mijn programma. Ik had mijn eerste wedstrijd voor het team al gereden willen hebben, maar door de coronacrisis is dat nog even uitgesteld. Ik kijk er naar uit om er alsnog een mooi jaar van te maken, zodra we weer in actie kunnen komen.”

Bij Giant en het team is men blij met de komst van Mos. “Gerben is absoluut een directe versterking voor ons merk”, aldus Weevers. “Dat was hij eigenlijk al binnen de winkel, maar nu zal hij dus ook daadwerkelijk voor onze team situatie in actie gaan komen. Met Thom en Bas hebben we ook twee sterke andere marathon renners. Dat kan samen ook weer goed uitpakken. De mannen kunnen ervaringen delen en elkaar sterker maken.”