Mountainbiker Gerben Mos uit Meppel maakt zich op voor een bijzondere tocht. In tijden zonder wedstrijden, gaat hij op eerste Pinksterdag zondag 31 mei op zijn mountainbike alle Drentse hunebedden langs. Een tocht over liefst 350 kilometer. Een tocht met een duidelijk doel ook. “Ik wil met deze rit aan mensen laten zien hoe mooi Drenthe wel niet is”, aldus de 29-jarige marathon specialist van MijnBAD – Liv/Giant. “Mensen zullen mij daarbij via de social media van mijn team ook kunnen volgen tijdens de rit. Buiten dat zamel ik met de tocht geld in voor het KWF, waarvoor mensen kunnen doneren.”

Voor Mos zelf zit de uitdaging hem natuurlijk al in het volbrengen van een rit over 350 kilometer. “Dat gaat lukken”, is hij ervan overtuigd. “Maar ik wil vooral ook graag tonen waar ik fiets. Drenthe is ontzettend mooi en ik ken het hier op mijn duimpje, maar ik denk dat veel mensen zich er zich helemaal niet bewust van zijn hoe mooi je hier kunt fietsen. Daar willen we mensen bij betrekken. Ze kunnen mij via de Instagram account @mijnbadlivgiant volgen via foto’s en video’s.” Tijdens dat online volgen, kunnen volgers op 31 mei prijzen winnen door te raden waar Mos op dat moment is.

In actie voor KWF
Met zijn tocht wil Mos ook geld inzamelen voor het KWF. Dat doet hij via de actie ‘Grootverzettegenkanker’. Mos is te steunen via een donatie op een speciaal daarvoor ingerichte pagina. Dat mag per gereden kilometer, per hunebed, maar ook met een vast bedrag: www.grootverzettegenkanker.nl/participant/gerben-mos. “Zestig procent van de opbrengst zal gaan naar een project dat door de KWF zelf gekozen wordt en de overige veertig procent naar een doel naar mijn keus. Daarbij kies ik voor het Toon Hermans Huis Drenthe, dat in Hoogeveen gevestigd is.”

Update 31 mei 11.50 uur
Om 5.30 uur is Gerben op 1e Pinksterdag aan zijn tocht begonnen. Daarbij stond de teller van zijn actie al op zo’n 2600 euro, waar 1000 euro aanvankelijk het doel was. Inmiddels is dat bedrag al opgelopen tot over de 3300 euro. RTV Drenthe kwam in de persoon van Karin Mulder ook langs. Zij maakte voor de start een mooie reportage, die ook de nodige emoties bij Gerben los maakten.

Update 31 mei 16.40 uur
Het schiet flink op. Ondanks wat maagproblemen, heeft Gerben het tempo er goed inzitten. RTV Drenthe volgt hem nog altijd op de voet. Ze hebben zelfs een tweede video online gezet. Bekijk ook die reportage. Via @mijnbadlivgiant blijft de tocht ook op de voet te volgen. Inmiddels is het bedrag weer flink gegroeid en nu meer dan 3800 euro.