In het Italiaanse Val di Sole reden Sophie von Berswordt-Wallrabe en Hannah van Boven zondag weer een World Cup wedstrijd. Daarbij kwamen ze in actie in de wedstrijd voor vrouwen onder de 23 jaar, die al vroeg in de ochtend van start ging. Qua uitslag bleek het geen groot succes, maar voor de ervaring was hun deelname dat juist wel. Sophie eindigde op de 14e plek, terwijl Hannah als 47e over de finish kwam.

“De afgelopen tijd had ik naar deze World Cup toegewerkt”, vertelt Sophie. “Helaas had ik simpelweg niet de benen die ik hoopte te hebben en maakte ik iets teveel kleine foutjes. Daardoor verloor ik de aansluiting met de top-6 en zakte ik uiteindelijk terug naar een 14e plaats. Nu op naar de volgende wedstrijd. Dat zal voor mij het Nederlands kampioenschap in Apeldoorn zijn.”

Hannah reed de wedstrijd met een wat andere insteek en wist op voorhand dat meedoen om de bovenste plaatsen er waarschijnlijk niet in zou zitten. “De uitslag is niet echt waar het om ging”, laat ze weten. “Ik heb hier in ieder geval veel ervaring op gedaan. Het was een gaaf rondje en de wedstrijd ging goed! Op de klimmen kon ik goed mee.”

Foto: archieffoto Irmo Keizer – Sophie in actie