Er komt maar geen einde aan de zegereeks van Thom Bonder. Zaterdag heeft hij de MTB Marathon Amerongse Berg gewonnen, waarmee hij alweer voor de vierde keer op rij won. En het was dubbel feest voor MijnBAD – Liv/Giant. Roel Verhoeven finishte namelijk als tweede en zo werd het een echte dubbelslag. “Dat ik vier overwinningen pak in hetzelfde aantal weken is natuurlijk erg mooi”, aldus Thom. “Ik heb de laatste tijd ook redelijk wat dingen gelaten om goed te zijn.”

“Roel, Bas en ik reden de langste afstand en kwamen in een kopgroep van zes terecht”, doet Thom verder verslag van de wedstrijd. Die ging over in totaal 87 kilometer, verdeelt over drie grote ronden. “Maar aan het einde van de eerste reden we helaas verkeerd, waardoor er zo’n twintig renners voor ons terecht kwamen. Gelukkig waren we bij het ingaan van de tweede ronde alweer op kop. Helaas reed Bas aan het begin van die ronde wel lek, waardoor hij  hij de kopgroep moest laten gaan. Hij wist alsnog knap vijfde te worden en was daarmee eerste bij de mannen 40+.”

Het was Roel die in de kopgroep het eerst aan de boom schudde. “We waren nog met vier man over toen hij een versnelling plaatste op een klim en alleen wegreed. Ik bleef in het wiel van de andere twee en zag het gat snel groter worden. Ongeveer tien minuten later zag ik mijn kans schoon om zelf ook weg te rijden. Dat deed ik op een klim, waarna ik net na het ingaan van de derde ronde aansloot bij Roel.”

Samen in de TransAlp
Zo kwam dus opnieuw een echte teamzege tot stand. Thom: “Deze overwinning was vooral erg mooi, omdat Roel en ik samen over de finish kwamen.  Aangezien we over twee weken samen aan de start staan van de zevendaagse TransAlp, is het mooi om te zien dat we qua niveau redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Bij mij persoonlijk lopen de trainingen lekker op het moment. Nu is het zaak om fris aan de TransAlp te beginnen.”