Dat Sophie von Berswordt – Wallrabe naast de fiets ook niet stilzit weten we inmiddels. Ze is namelijk ook veel in de keuken te vinden. Nu de herfst is aangebroken, heeft ze weer een nieuw recept voor jullie; herfstige pompoensoep. “De blaadjes vallen weer van de bomen en het lijkt zeker al op herfst buiten”, aldus Sophie. “Ook de pompoenen zijn al volop verkrijgbaar, ik zie ze overal bij kraampjes van boeren langs de weg hier in Limburg. Ik moest en zou er dus eentje meenemen!”

En Sophie ging aan de slag met de pompoen. “Want wat te doen met zoveel pompoen als je op jezelf woont? Mijn antwoord daarop was simpelweg heel veel pompoensoep maken. Want ook al voelde het de laatste tijd qua temperatuur nog als zomer, ik geniet gewoon lekker van mijn warme kruidige pompoensoep (buiten op mijn balkon dan wel).” Hieronder zijn de ingrediënten en bereidingswijze van Sophie’s herfstige pompoensoep te vinden.

Ingrediënten (voor 1 grote pan soep):
– 1 pompoen
– 400 gram wortels
– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 5 cm verse gember
– 1-2 theelepels Garam Marsala
– 1 theelepel kurkuma
– 1 liter bouillon
– Laurierblaadje
– ½ citroen
– Olijfolie
– Eventueel kokosmelk of room

Bereiden:
1. Snipper de ui en snijd de pompoen en wortels in stukjes. Tip: als je de pompoen een paar minuten in de magnetron doet wordt de schil wat zachter en dan kun je hem makkelijker snijden. Haal de schil van de pompoen eraf.
2. Pers de knoflook en de gember of hak ze fijn.
3. Bak de ui kort aan in olijfolie in een grote soeppan totdat deze verkleurd. Voeg daarna de knoflook, gember en kruiden toe en bak deze kort mee.
4. Voeg de stukjes wortel en pompoen toe en bak deze kort met de uien en kruiden.
5. Giet hierna de bouillon op het geheel (totdat alles “onder water” staat). Voeg ook het laurierblad toe.
6. Breng aan de kook en laat minimaal 20 minuten op zacht vuur koken, in ieder geval totdat de pompoen en wortel zacht zijn geworden.
7. Pureer het geheel met een staafmixer of een blender tot een smeuïge soep en breng op smaak met peper en het sap van een citroen.
8. Serveer de soep zo of voeg nog kokosmelk of room eraan toe.

Eet smakelijk!