Het is zondag een mooie dag geworden voor het MijnBAD – Liv/Giant Offroad Team. Sophie von Berswordt-Wallrabe en Hannah van Boven mochten namelijk allebei een overwinning op hun erelijst bijschrijven. In Sittard-Geleen won Sophie de slotwedstrijd van de 3 Nations Cup. Hannah eindigde er als zesde en dat was genoeg om de eindzege in het klassement over tien wedstrijden voor zich op te eisen.

In haar rood-wit-blauwe tenue, als Nederlands kampioene bij de beloften vrouwen, reed Sophie dus naar de zege in Limburg. “Ik had niet zo’n heel goede start en kwam na de startronde als vierde door”, vertelt ze. “Maar ik kon daarna wel de kop pakken en dat heb ik zeven ronden lang volgehouden. Ik had niet de beste benen vandaag, maar het was super leuk om zo dichtbij mijn huis te racen.”

Hannah had de leiding in het klassement van de 3 Nations Cup al stevig in handen. Ze mocht zich na afloop ook eindwinnares noemen. “De wedstrijd ging goed”, was Hannah zelf ook tevreden. “Ik had een snelle start en kon goed mijn tempo rijden. Het rondje lag me lekker en ik kon goed mijn ritme houden. Alleen de laatste ronde was er iets teveel aan. Normaal fiets ik anderhalf uur. Nu duurde de wedstrijd een uur en vijftig minuten. Dat merkte ik wel. Maar ik ben heel blij dat ik de 3 Nations Cup heb gewonnen.”

Foto boven: Het eindpodium van de 3 Nations Cup / Foto onder: Het podium van de wedstrijd in Sittard.