De GP Kivada, de eerste echte krachtmeting van het Nederlandse mountainbikeseizoen, is voor MijnBAD – Liv/Giant zondag een dag met twee gezichten geworden. In Berlicum pakte Hannah van Boven de overwinning bij de elite vrouwen en werd Larissa Hartog tweede bij de junior vrouwen, maar moest Marc Bouwmeester na een flinke val afgevoerd worden naar het ziekenhuis. “Ik maakte halverwege de wedstrijd met behoorlijke snelheid een slippertje en dook frontaal tegen een boom aan.”

Het was dus even flink schrikken voor Marc. Zeker met in het achterhoofd zijn eerdere nekbreuk. “Ik ben afgevoerd naar het ziekenhuis, omdat er gevreesd werd voor opnieuw nekletsel”, vertelt hij. “Ik heb al een CT scan gehad en daarop was geen nieuwe breuk zichtbaar. Rondom mijn C7 wervel zat echter wel een plekje wat ze niet vertrouwden. Ik heb in het ziekenhuis overnacht en maandag een MRI scan gehad. Helaas bleek daaruit wel dat er een breuk zit. Ik zal voorlopig dus aan de kant staan en weer een nekkraag moeten dragen.”

Overwinning Hannah
De val van Marc was een flinke smet op de dag, waar Hannah en Larissa dus goede resultaten neerzetten en ook Thom Bonder naar een tiende plaats reed. “Ik voelde dat het een goede dag zou worden en had er heel veel zin in”, vertelt Hannah enthousiast. “Direct na de start kon ik wegrijden met Marquerite de Neve. We werkten samen en wisselden elke halve ronde de kop af. Het liep uit op een sprint, waarin ik alles er nog uit wist te gooien en uiteindelijk ging ik met de overwinning naar huis. Ik kijk met een heel fijn gevoel terug op deze wedstrijd.”

Tevreden Larissa
Larissa kon na afloop ook tevreden zijn. “Dit was weer heel anders dan bergop fietsen”, refereert ze aan de wedstrijd in Banyoles. “Na een goede start lag ik direct op een tweede plek en probeerde ik mee te gaan met Puck Pieterse. Het parcours was heel snel, explosief en had veel bochtjes waar zij toch sneller was dan ik. Langzaam aan nam ze dus een voorsprong. Zelf ben ik de overige rondes door blijven rijden en zo wist ik met een ruime voorsprong tweede te worden. Het gevoel was goed en met deze uitslag ben ik ook tevreden.”