In Eijsden is Thom Bonder zondag derde geworden bij de Nederlandse kampioenschappen marathon. Hij moest Hans Becking en Lars Boom voor zich dulden. Ook Joris Massear zat nog voor Thom in de Bart Brentjens Challenge, maar Massear is een Belg en telde in de uitslag dus niet mee voor het Nederlands kampioenschap. Bij de vrouwen wist MijnBAD – Liv/Giant teamleidster Monique Zeldenrust als tweede te finishen.

“Het ging in het begin erg hard”, vertelt Thom. “Na twintig kilometer moest ik zelfs door een andere renner de kopgroep van zo’n tien renners laten gaan. Gelukkig sloten we weer aan na veertig kilometer. Hans Becking en Lars Boom reden hier weg en ik zat in de achtervolgende groep met Roel Verhoeven, Joris Massaer en Erwin Bakker. Erwin moest lossen en Roel reed verkeerd. Joris en ik pakten vervolgens Lars Boom terug. Na zo’n 95 kilometer, op één van de laatste bergjes, moest ik hen laten gaan en moest ik solo verder. Gelukkig haalde niemand me meer in.”

Tevreden
Monique moest in de strijd om de overwinning bij de vrouwen aan Laura van Regenmortel laten, waar Senna Ferron als derde finishte. Daar kon ze na afloop blij mee zijn. “Na tachtig kilometer wedstrijd ging het op de kant en moest ik er helaas af”, zo kijkt ze terug. “Ik ben wel tevreden met mijn tweede plaats.”