Thom Bonder bezorgde het Giant-Liv Benelux Off-Road Team een succes door maandagavond de Streetrace van Ruinerwold te winnen. Verreden op een parcours waar de organisatie de nodige creativiteit gebruikt had. Zo reden de deelnemers dwars door het Dorpshuis.

”Ik reed deze wedstrijd ter voorbereiding op het Nederlands kampioenschap Streetrace aankomende zondag. We reden al in het begin met drie man weg, In de laatste ronde passeerde ik Gerben Mos in een bocht en ging daarna alle bochten vol aan. Daardoor hoefde ik niet meer te sprinten voor de overwinning”  aldus een blije Bonder.

Stan Godrie werd afgelopen zondag al tweede op het NK op de weg voor elite-zonder-contract. Op de Col du VAM moest hij alleen Jelle Johannink voor laten gaan. Godrie baalde hartgrondig. ”Ik was bij de junioren kampioen geworden in Dalen en bij de beloften in Emmen. Ik dacht dat Drenthe me opnieuw de titel zou brengen. Ik besloot vol op de laatste ronde te gaan, maar wel steeds van voren te zitten in de klimmen om geen slag te missen. Ik kwam ook nog op kop op weg naar de streep, maar Jelle was uiteindelijk sterker en kwam mij opnieuw voorbij. Zilver is niet slecht, maar ik ging voor de titel.” Ook Jos Koop had gemengde gevoelens. ”Vooraf had ik er direct voor getekend, want het is niet echt een parcours op mijn maat. Maar als je er dan zo dichtbij bent.. Al moet ik zeggen dat Johannink wel een gaatje wist te slaan. Al met al ben ik tevreden.”